Rönesans Samsun - Piazza Avm Samsunda !

Samsun Karadeniz'de alışverişin kenti . Daha önce şehirde açılmış olan Yeşilyurt AVM , Makro Avm,  Lovelet Avm , Bulvar Avm den sonra şimdide Piazza Avm.



Piazza Avm'deki markalar ve hangi katta oldukları

ZEMİN KAT:

decathlon, teknosa, opmar optik, starbucks, kanz, altınbaş, zen, alya optik, kahve dünyası, panço, B&G, mothercare, aziz bebe, madame coco, paşabahçe, krc, işbir, esse, english home, barnardo, tefal, chakra, dry center, yves rocher, tanti toni, hisar, radikal kuaför, simit sarayı, watsons, adidas, nike, converse, puma, linens, joker, 5M migros, gnc, buz pisti, mado, eczane

1. KAT:

h&m, zara, tekin acar, ipekyol, stradivarius,pull&bear, tommy hilfiger, mango, lacoste, marka park, park bravo, nine west, accessorize, hotiç, vakko butik, derimod, boyner, lc waikiki, sevil, yargıcı, W, apple, network, mudo concept, superstpe, bershka, koton, saat&saat, atasay, cook shop.

2. KAT:

de facto, flormar, elegance, mavi, colin's, greyder, deichman, penti, us polo, sarar kadın, sarar erkek, süvari, batik, perspective, ng style, miss claire, damat tween, ramsey, kip, benetton, avva, boyner, aker, shoes&more, özsüt, inci, altınyıldız classics, beymen business, atalar, bambi, kiğılı, karaca, centone, kemal tanca, ltb, koton, konyalı saat, faik sönmez, levi's, docker's, loft, flo ayakkabı, collezione. 

3. KAT:

playland, d&r, vodafone, popeyes, burger king, arby's, mr kumpir, hosta, pide ellibeş, tavuk dünyası, oskar döner, kfc, z.kayseri mutfağı, kvk, avea, gold bilgisayar, nt, fakir, hotpoint, media markt, samsung, samsung mobile, turkcell, sonny, bimeks, arçelik, toyzz shop, bay döner, s.ahmet köftecisi, kebapix, sbarro. cemil usta, kırkpınar, polen tantuni, ulutan et lokantsası, tobacco shop, big chef's, mc donaold's, cinemaximum




PİAZZA AVM HİZMETTE

Rönesans Holding’in Samsun’da hayata geçirdiği Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi(AVM), VİP açılışını yaptı.

Bölgenin en büyük alışveriş merkezi olan Piazza AVM’nin açılışına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Yönetim Kurul Üyeleri, AGP Başkanı Jason M.Lucas, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, kaymakamlar, belediye başkanları, adli ve mülki erkan ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Açılış öncesi konuşan AGP Başkanı Jason M.Lucas, “Bu proje Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak’ın vizyonu sayesinde kurulmuştur. Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile yarın yüzde 98’inden fazlası Türkiye’nin en modern restoranları, eğlence merkezleri ve en başarılı uluslararası markaları ile Samsun halkının hizmetine açılmış olacak” dedi.

Piazza AVM inşaatına 2 yıldır çalıştıklarını belirten Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Bu alışveriş merkezimizin inşaatını son 2 yıldır yapıyoruz. 2 yıldır binlerce arkadaşımız burada çalıştı ve emek verdi. 300 milyon TL’yi aşan bir yatırım ile burayı gerçekleştirdik. İnşaatında birçok doğa sorunlarla karşılaştık. Ama sonunda inşaatı kazasız bir şeklide tamamladık” diye konuştu.
26 ay önce AVM’nin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu çorak arazinin proje animasyonunu buralara koyduğumuzda vatandaşlarımız inanmakta güçlük çekiyorlardı ama bugün bu noktaya geldik. Bu arsa el değiştirince ve alan firma yapamayacakları kanaatine varınca daha sonraki süreç son derece zor oldu. Samsun artık bu tesisi kazandı. Bundan sonra yapılması gereken bu tesisi yaşatmaktır” şeklinde konuştu.

Piazza AVM’nin Karadeniz’in en büyük alışveriş merkezi olduğunu belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy şöyle konuştu: “Samsun, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şehridir. Nüfus itibariyle baktığımızda Türkiye’nin 16. büyük şehridir. Samsun’da son yıllarda hızlı bir değişim ve dönüşüm var. Birçok alanda yeni yatırımlar gerçekleştiriliyor. Özellikle Samsun’da eğitimden sağlığa, kültürden turizme, alt yapıdan birçok kültürel faaliyete kadar çeşitli hizmetler ve yatırımlar ortaya koyuluyor. Bu alışveriş merkezimizin birçok yönüyle kentimize sağlayacağı katkılar var. Bu sadece Samsun’da bulunan insanlara hizmet verecek alışveriş merkezi değil. Çevre illerden bölgemizin değişik noktalarından buraya gelip buradan alışveriş yapacak birçok insanımız olacak. Önümüzdeki süreçte sadece çevre illerden değil, çevre ülkelerden de buraya insanların gelip, buradan alışveriş yapabileceğini düşünüyoruz.”
Konuşmaların ardından Piazza AVM’nin açılışı yapıldı. Açılış sonrası açılışa katılan protokol mensupları alışveriş merkezini gezdiler. AVM gezisinden sonra havai fişek gösterisi beğeni ile izlenip, Türkiye’den ve yurt dışından birçok önemli müzisyeni bünyesinde barındıran ENBE Orkestrası sahne aldı.



05  mayıs 2013 haberi basından 
İLK AYDA 770 BİN ZİYARETÇİ
Açıldıkları günden bu yana yaklaşık 770 bin ziyaretçi ağırladıklarını belirten Rönesans Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Süha Günel, “Bu anlamda baktığınızda biz Samsun’u Karadeniz’in en büyük cazibe merkezlerinden birisi olarak kabul ediyoruz. Hem karşı kıyıyla olan ilişkileri, hem de Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, TSO Başkanımız hep birlikte Krasnodar’dan sefer konusunda bir gayretteler. Kendilerine o manada müteşekkiriz. Çünkü Samsun yapısı itibariyle dışarıya açık, konuksever bir şehir. Bu karşılıklı yaratılacak sinerji, öncelikle Samsun’a dolayısıyla da bölgeye büyük katkı sağlayacaktır.” diye ifade etti.
Rönesans Yatırım olarak şu anda yönetimini yaptıkları alışveriş merkezlerinin toplam ziyaretçileri giriş sayılarının 150 milyonu geçtiğini söyleyen Günel, “Yani Türkiye’nin iki katı nüfusunu ağırladık. Bu noktada baktığımızda çok ciddi kiracılarımız vasıtalarıyla ödediğimiz katma değer vergileri var. Bunların Türkiye ekonomisine katkıları büyük bir meblağ tutuyor. Yaklaşık 160 mağazadan 19 tanesi bölgede ilk defa Samsun’da açıldı. İsim vermeden söyleyelim, bir tane uluslar arası çapta büyük mağaza buraya gelmeden önce Ankara’daki ve İstanbul’daki satış yerlerinde o mağazadan ürünleri alarak 5 katı fiyatına Samsun’da satıldığını biliyoruz. Bunlar bir tarafa, diğer açıdan burada ciddi manada yerel yatırımcı ve markalar var. Yerel yatırımcılar buraya ulusal markalar ile girdi. Halkın tercihine göre hareket ediyoruz. Tüketim hareketliliğinden öte, burada 2500 kişinin çalıştığını göz ardı etmemeliyiz. Burada aynı büyüklükte bir fabrika olsaydı çalışan işçi sayısı malumunuz 500’ü geçmezdi. Yarın burada hizmet veren mağazaların her biri üretim merkezlerini de burada açacaklar. Lojistik manada bir sıkıntı halinde onun da temelleri atılacak.” diye konuştu.








Açılışındaki Kuyruk:









05 Mart 2013 Görüntüsü

21 Mart 2013 Görüntüsü Çalışmalar Gece - Gündüz devam ediyor





VİDEO AÇILIŞ GÖSTERİSİ







         Son hallerine yaklaşılıyor içinden kesit





<<<<<<<PROJE RESİMLERİ >>>>>>>>>



 BU ALTTAKİ RESİM YAPIM HALİNDEKİ RESMİ RESMİN ÇEKİLDİĞİ TARİH  08 Şubat 2013 Çok yakında bu dev yapı yeni görünümüyle bu konunun altında olacaktır..





İlgili Aramalar: Samsunda alışveriş yerleri , Samsunda gezilecek yerler , Samsunda tarihi yerler , Samsunda alışveriş , Samsunda ne alınır , Samsunda gezilecek yer , Samsunda nereleri gezmeli , Rönesans Samsun , Rönesans Avm , Piazza Avm  , Kozzy Avm nerede , Rönesans Samsun Avm nerede , Rönensans Otel nerede , piazza alışveriş merkezi, piazza , piazza alışveriş, samsundaki alışveriş yerleri, Piazza Avm markalar , piazzadaki markalar hangileri , piazza alışveriş merkezi

Yorumlar

  1. en alttaki resim bana ait :D

    YanıtlaSil
  2. Ahmet Şahin24 Mart 2013 12:04

    Media mrkt var onun için ilk gün izdiham olacak her halde merakla bekliyoruz açılmasını çok güzel olmuş bugün gittim gördüm

    YanıtlaSil
  3. çoooooooooooooooooooooooooooooooook güüüüüüüüüüüüüüüzeeeeeeeeeelllllllll.süüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüpeeeeeeeeeerrrrr

    YanıtlaSil
  4. çook güzel süpermiş

    YanıtlaSil
  5. Değerli arkadaşlar bu gibi yatırımlar Samsunumuz için çok güzel fakat şehre yakınlığı sebebiyle yerel esnafımıza vereceği zararı düşünmek gerek birçok esnaf kepenk kapatacak yazıkki çiftlik 56 lar mecidiye esnafının nasıl kaybolduğunu göreceğiz hani yerel alış verişi özendiriyorlardı ekonomik olarak halkımızın harcadığı para ist ank izm gibi şehirlere akacak yorum yaparken samsunumuzu gerçekten düşünerek yapalım saygılarımla

    YanıtlaSil
  6. 1950 li yıllarda amerikada oldugugu gibi olacak sanırım avm lerin sonu kriz sebebiyle bir çogu okul veya hastanelere çevrilmisti....!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü