Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi




 http://www.bodrum-museum.com/images/serceshipwreck.jpg
 Bodrum Kalesinin bir kısmı olan Sualtı Arkeoloji müzesi, ilk olarak 1961 yılında Bodrum'da yaşayan ve geçimlerini süngercilikle sağlayan bodrumluların su altında keşfederek çıkarttıkları batık kalıntıları ve diğer kalıntıların sergilenmesi amacıyla açılmıştır. Önceleri bir hapishane olarak tasarlanmış bölümünde yapılan restorasyonlar sonucu bugün ki haline getirilmiştir. Saint John Şövalyelerinin yaptığı düşünülen ve onların adı ile anılan bölümde su altından çıkartılan bu eserler zamanla sergilenmeye başlamış, zamanla yeterli gelemeyeceği düşünüldüğü için bazı kısımlar mimariye uygun şekilde genişletilmiştir.

Dünya'da sayılı örnekleri olan ve Türkiye'de tek olan bu müze Bodrum'da gezilip görülmesi gereken mekânların en başında yer alır. İçersinde çeşitli bölgelerden çıkartılan batıklar özel olarak sergilenir. Bunlar Cam Batığı, Uluburun Batığı, Doğu Roma Batığı ve Serçe Limanı Batığıdır. Hepsi ayrı ayrı salonlarda ziyaretçilere sunulmaktadır. Tüm bunların dışında bu müzede sergilenen Türk hamamı, Mücevherat ve Sikke Salonu, Amphora Sergisi, Cam Salonu, Kayralı Prenses Salonu, İşkence ve Katliam Odaları, İngiliz Kulesi ve Alman Kulesi gibi bölümlerde mevcuttur.

Bu müze 1995 senesinde Certificate of Special Commendation yılın müzesi ödülünü kazanmıştır. Türkiye'de ki bu nadide eser, ziyaret etmek isterseniz pazartesi günleri hariç, yaz sezonu boyunca 09:00-19:00 saatlerinde ziyaret edebilirsiniz.



İlgili Aramalar: Bodrum su altı müzesi , Bodrum su altı müzesi video

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü