Eşrefoğlu Camisi




 Eşrefoğlu Camisi Selçuklu hakanı Sultan Sancar'ın emri üzerine 1134 yılında inşa edilmiş ve Esrefoğlu Süleyman Bey tarafından 1927 yılında yeniden inşa edilmiş ve bugünkü halini almıştır.

Eşrefoğu Camisi kale ile sarılmış ve içeri şehir olarak nitelendirilen bölgede ve aynı isimle anılan Eşrefoğlu Mahallesi'nde bulunmaktadır. Eşrefoğlu Camii, kuzey bölgeden güney bölgeye doğru uzanmış dikdörtgen bir yapıda bulunmaktadır. Bina yapılırken bir çeşit kumlu taş kullanılmıştır.

Ayrıca caminin doğu bölgesinde Eşrefoğlu I. Süleyman Bey'in gömüldüğü ve Eşrefoğlu türbesi olarak anılan bir de türbe bulunmaktadır.

Eşrefoğlu Camisi tarihi güzellikleriyle turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Caminin içi adeta tarih kokuyor. Camiye girmeden önce Teyzelerin yaptıkları el işleri süs eşyalarından almayı unutmayınız . Cüzzi bir miktar ödersiniz 1 ila 5 TL arası.. Tavsiye edilir..

Not:  Caminin içinde flash'lı fotograf cekmek yasaktır.. Buna dikkat edelim lütfen..

CAMİNİN İÇİNDEN FOTOGRAF

İlgili Aramalar:  Eşrefoğlu camisi nerede, Eşrefoğlu camisi , Konyada tarihi mekanlar , Konyada camiler , Konyada gezilecek yerler , Beyşehirde gezilecek yerler , Beyşehir tarihi yerler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü