Marmaris Tatil Cenneti


Türkiye'nin cennet köşesi Marmaris bir başkadır. Tarihi dokusu, doğası ve denizi insana huzur verir. Yeşili, mavisi, kızılı ve diğer renk tonları ile size unutulmaz tatil anıları edindirir.

Marmaris'te gökyüzü Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyı şeridinde bulunan diğer beldeler gibi yılın uzunca bir döneminde hep güneşlidir. Nisan ayının başından başlayarak Ekim ayının sonuna kadar denize girip güneşlenmek mümkündür. Bunların dışında kalan aylarda ise hava kapalı ve az yağmurludur.

Hemen hemen tüm Dünya mutfaklarından tatlar bulabilir ve tadabilirsiniz. Ayrıca yöresel tatlar kaçırmamanız gereken çeşitleri ile size sunulur. Sura dolamsı, gumbar, Marmaris tarhanası, Marmaris pilavı, yedi baharlı ve beze gibi daha birçok tat sizi bekler.

Gece hayatı ve eğlenceleri ile oldukça nam salan Marmaris, barlar sokağı ile de oldukça ilgi çekmektedir.

Şunu da eklemeden geçmemekte fayda var. Marmaris özelikle yabancıların çoğunlukta yaşadığı bir yerdir. Bu yüzden burada yaşam oldukça pahalıdır. Yemek, eğlence ve konaklama oldukça pahalıdır.

 MARMARİS'E NASIL GİDİLİR

 

Karayolu Ulaşımı:

Marmaris’e karadan ulaşım İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Muğla ve Antalya’dan düzenli otobüs seferleri ile yapılmaktadır.

Çeşitli Merkezlere Uzaklıklar:

Muğla : 56 km
Bodrum: 173 km
Dalaman: 88 km
Ula: 41 km
Datça: 75 km
Köyceğiz: 57 km
İçmeler: 10 km
Gökova: 32 km
Kumlubük: 24 km
Turunç : 21 km
Orhaniye: 30 km
Selimiye: 70 km
Bozburun: 75 km
Söğüt: 60 km
Karacasöğüt: 35 km
Çamlı: 25 km

Şehiriçi Ulaşım:

Marmaris, Armutalan, Beldibi ve İçmeler arasında düzenli dolmuş seferleri vardır. Şehiriçi ulaşımın bir başka aracı ise taksiler. Yakın beldelere ve diğer şehirlere ulaşım minibüs ve otobüslerledir. Marmaris Otogarı’ndan binilmektedir. Otogar telefonu: (0252) 412 30 37

Havayolu Ulaşımı:

Uçakla gelecekler için en yakın havaalanı Dalaman’dır (90 km). Bodrum-Milas havaalanı 140 , İzmir Adnan Menderes havaalanı 284, Antalya havaalanı ise 281 km uzaklıktadır. Dalaman Havaalanından Marmaris şehir merkezine otobüs seferi vardır. Ayrıca taksilerle de ulaşılabilir.

Seferler Hakkında Bilgi İçin:

Dalaman Havalimanı Tel : (+90-252) 792 52 91
Bodrum Havalimanı Tel : (+90-252) 523 01 29

Denizyolu Ulaşımı:

Bodrum-Çamlık arası hidrofil tekne seferleri ve Marmaris-Rodos arası katamaran seferleri bulunmaktadır. Bilet ve ayrıntılı bilgi için seyahat acentaları aranmalıdır. Bodrum- Çamlık 70 dk. – Marmaris-Rodos arası 50 dk.

Marinalar - İskeleler - Çekek Yerleri Telefon Numaraları:

Netsel Marina: 412 27 08
Belediye Yat Limanı: 412 28 68
Albatros Marina: 412 24 56
Yat Marin: 422 00 22
Martı Marina (Orhaniye): 487 10 63



İlgili Aramalar: Marmariste tatil , marmaris nerede , marmaris tatil yerleri , marmarisde gezilecek yerler, marmarisde aktiviteler, marmaris tatil köyleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü