Tuzla kuş Cenneti


 Tuzla Gölü; çevresi zeytin ağaçlarıyla kaplı bir alanda, Ege Denizi'nin tatlı suyla birleştiği noktada gizli kalmış bir doğa harikasıdır. Bodrum'un hemen yanı başında olan ama olumsuz çevre etkilerinden uzakta olan Bargilya antik kentinin yakınlarında bulunmaktadır. Toplam 125 çeşit kuşun barındığı kuşlar beslenme ihtiyaçlarını bu bölgedeki tuzla gölünden elde ederler.

Sulak alanın en gözde canlıları flamingolardır. Ayrıca Akça Cılıbıt kuşu gibi birçok kuş çeşidi de bulunmaktadır. Birçok kuş gözlemcisi belli mevsimlerde dünyanın dört bir yanından buraya gelmektedir. Kuş cenneti olan göl kış aylarında flamingoları ağırlayarak Kasım ayından Nisan ayına kadar rengârenk bir dans şöleni yaparlar. Gölün üzerinde binlerce sayıdaki flamingolar insana huzur ve neşe veren renkleriyle mükemmel bir göz ziyafeti sunarlar.

Bu doğa harikası yer kısacası en az bir gününüzü geçireceğiniz bir turizm cennetidir. Bodrum'a sadece 25 km uzaklıkta olan bu muhteşem doğa harikası kesinlikle görülmeye değer bir yerdir.


İlgili Aramalar: Kuş Cenneti tuzla , Tuzlada gezilecek yerler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü