Harika Dalyan Çamur Banyosu


 DALYAN'daki çamur banyolarında ve kaplıcada bu arzunuzu biraz olsun gerçekleştirebilirsiniz.

Dalyan'daki kaplıca suları kaynağında 39 derece sıcaklıkta olup, bu kükürtlü sular, klörür, sodyum, hidrojensülfür, florür ve radyoaktif radon gazı içermektedir. Dalyan'ın kaplıcaları, geçmişte sadece yöre halkına şifa dağıtıyordu. İnsanlar çadır kurup, günlerce kür alıyordu. Bu suların, başta metabolizma, sinir, romatizma, siyatik, kadın ve cilt hastalıkları olmak üzere pek çok derde deva olduğuna inanılıyordu. Ameliyat olanlar da nekahat döneminde bu sulardan yararlanıyordu.

 Bu sulardan Gelgirme Kaplıcası, 1990'lı yıllarda yeniden düzenlendi ve "Güzellik Çamuru" olarak ünlendi. Çamur banyosu, günümüzde eğlence kaynağı haline geldi. Burada 2 noktadan sıcak su çıkmaktadır. Bunlardan biri çamur banyosu halindedir. Saniyede 20 litre debisi olan diğer su küçük bir havuz halindedir. Çamura bulanan insanlar, canlı birer heykel haline geliyorlar ve birbirlerinin fotoğraflarını çekerek eğleniyorlar. Sürülen çamur, yaklaşık 45 dakika bekletiliyor. Kuruyan çamur, deriyi geriyor ve gözenekleri temizliyor. Duşlarda çamur temizlendikten sonra diğer kaplıca kavuzuna giriliyor. Burada 30 dakika kalmanın yararlı olduğu söyleniyor.

 Rıza Çavuş Girmesi ise tarlaların arasında doğal halindedir. Yöre halkı daha çok Rıza Çavuş Girmesinden yararlanmaktadır. Bu kaplıca daha çok kalabalıktan hoşlanmayan ve daha çok şifa arayanların tercih ettiği bir yerdir. Burada kaplıca suyunun göl suyuna karıştığı yerden doğal çamur çıkarabilirsiniz.


İlgili Aramalar:  Dalyanda gezilecek yerler , Dalyan Çamur banyosu , dalyan çamur , çamur banyosu , Çamur banyosu güzelligi , Dalyan çamuru

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü