Menekşe Yaylası







Menekşe yaylası izmit’in Nusretiye köyü sınırları içinde yer alıyor. Yürüyüş bir derenin içinde bulunan Veysel Dayının doğaseverlere her türlü hizmeti verdiği tesislerinden başlıyor. Tesisin yanındaki köprüden karşı yamaca geçtiğiniz anda yürüyüşe başlamış olacaksınız. menekşe yaylası yürüyüşünün en zorlu etabı bu ilk etaptır. Çünki yola çıkar çıkmaz karşınıza eğimli bir yamak çıkacak. Doğa yürüyüşlerinde vücudun normal eğimlerde ısınması tercih sebebi ama bu parkur farklı. BU dik etabı hiç acele etmeden yavaş bir tempoda çıkmaya çalışın. Zaten acele ederseniz kısa süre içerisinde tıkanır kalırsınız. Buda gününüzün zehir olacağı anlamına gelir. bu etaptaki görkemli kayın ağaçlarının kökleri bazen bir çok basamak oluşturarak bazı etapları daha kolay çıkmanızı sağlayacak.
Temponuzu hiç bozmadan yarışmadan yavaş yavaş yükselirseniz yola çıktıktan 45 dakika sonra ilk parkuru bitirmiş olursunuz. Parkurun bitimindeki kayalıklarda iyice dinlenin sıvı alın ve tekrar yola çıkın. Çok kısa bir süre sonra bir orman yolu çıkacak karşınıza bu yoldan sağa dönün ve yürümeye başlayın. Yol inişli çıkışlı olarak sizi orman içinde yaklaşık bir saat yürütecek. Eğer yaz başı ise ormangülleri, sonbhar ise pastel renkler yürüyüşünüze eşlik edecek.
Yolun başka bir orman yolunu kestiği yerden itibaren yolu terk ederek aşağı doğru inen geniş patikaya girin. Beş dakika sonra ortasından tertemiz bir derenin aktığı bir düzlüğe varacaksınız. Derenin temiz olması sizi şaşırtmasın. İnsan olmayan heryerde dereler temiz akar. Burada iyice dinlenip yemeğinizi yedikten sonra tekrar yola çıkın. Düzlüğün sonundaki yokuş yarım saat sorna sizi menekşe yaylasına götürecek.



İlgili Aramalar:   memenkşe yaylası yürüyüş bilgisi, menekşe yaylası, menekşe yaylası nerede, menekşe yaylası treeking, menekşe yaylası treeking bilgisi, menekşe yaylası yürüyüş, menekşe yaylası yürüyüş parkuru

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü