Rize Fırtına Deresi Raftingi

Rafting meraklıları için önemli bir bölge olan fırtına deresi, bütün yıl boyunca akarsu sporları için uygun parkur teşkil etmektedir.

Fırtına Deresi
Doğu Karadeniz'de yer alan akarsularımızdan birisi olan Fırtına deresi, Kaçkar dağlarının Karadeniz'e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesi ile oluşmuştur. Rize Ardeşen'in yaklaşık 2 km. batısında Karadeniz'e dökülen Fırtına deresi, 57 km. uzunluğundadır. Çay bahçeleri içerisinden geçen, üzerindeki kemer köprülerle süslü Fırtına deresi, raftinge elverişli parkurlara sahiptir.
Parkur
4 nolu parkur (tam profesyonel): Rize - Ardeşen kara yolundan, güneye çıkan karayolu takip edilerek 22. km. de Çamlıhemşin ilçesine ulaşılır. Çamlıhemşin'in yaklaşık 1 km. güneyinden parkura başlanılabilir. (km:0) 5. kilometrede iri kayalara dikkat edilmelidir. 7. km, 8. Km ve 9. kilometrede tehlike arz eden geçişler olduğu için suyun iyi incelenmesi gerekir.
12. kilometrede batı yönünde kalan yamaçtaki Duygulu şelalesi yöreye ayrı bir güzellik vermektedir. Parkuru, Fırtına deresinin Karadeniz'e dökülmeden önce uygun bir yerinde bitirmek mümkündür.
Yaklaşık 23 km. süren parkur boyunca derenin yatağı çok taşlık olup, suyun debisine göre 3 - 4 - 5 zorluk derecesinde yerler vardır. Aşırı yağmurlarda dikkat edilmelidir. Fırtına Deresi bütün yıl boyunca akarsu sporu için uygundur.
3.nolu parkur (yarı profesyonel): bu parkura aynı yolun 17. kilometresinden başlanır yaklaşık 9 k.m süren parkurun içerisinde 2 ve 3 zorluk dereceli geçişler bulunur belli noktalarda yüzme molası ve çeşitli animasyonlar yapılır daha önce rafting sporunu denemiş deneyimli sporcular için ideal bir parkur olup fiziki güce ve yeteneğe dayalı kişilerde bu parkurda rafting yapabilir bu durum rehberin insiyatifine bağlıdır.
2 nolu parkur (ticari parkur) : Fırtına vadisinin 9. km sinden başlanan bu parkurumuzunu uzunluğu 8 km dir. rehberlik inişleri için çok ideal bir parkurdur parkur içerisinde 1-2 zorluk dereceli geçişler bulunur. nehir içerisinde zaman zaman isteğe göre yüzme molaları ve animasyon molaları verilir süre olarak ise ortalama 1 saati bulur. rafting yapmak isteyen ler için son derece ideal bir parkur dur.
1 nolu parkur (tanıtım parkuru): Fırtına vadisinin 9. km sinde başlayıp fırtına kamping ve yüzme alanında son bulur parkurun uzunluğu 2.5 km dir. bazı tanıtımlarda ve rafting festivalinde ücretsiz iniş organizasonlarında kullanılır. bu parkurda 1.5 derecelik bir tane geçiş bulunur.



İlgili Aramalar: rizede gezilecek yerler , Rizede nereleri gezmeli , rize fırtına deresi , rize rafting , rafting rize , rizede rafting

Yorumlar

  1. Tuğçe Kasap1 Mart 2013 13:54

    Rize Fırtına deresi hakketten çok güzel yer herkeze tavsiye edebilirim oralara giden birisi olarak..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü