Antalya Saklıkent kayak tesisleri






Saklıkent; Antalya merkezine 45, Antalya Havaalanı’na ise 65 km. uzaklıktadır.
Akdeniz Bölgesi’nde Antalya’nın batısındaki Beydağları üzerindedir.  Antalya kent merkezine 50 km. uzaklıktadır. Bu konumu nedeniyle bir günde  iki mevsimin birden yaşanabildiği ender yerlerdendir.

Kayak mevsimi kısadır. Kar kalınlığı kayak mevsiminde  50-100 cm.dir.


Antalya Saklıkent Kayak Merkezi Pistleri nasıldır?
2550 m. yükseklikteki dağda kayak alanları 2000-2400 m.  yükseklikler arasındadır.

240 kişi/saat ve 340 kişi/saat kapasiteli iki adet  telesiki hizmet vermektedir.

İki adet pisti kolay ve orta zorluk derecesindedir.


Antalya Saklıkent Kayak Merkezi’nde Konaklama?
Saklıkent, , 477 müstakil ev ile tam  bir kent görümünde olup, kent merkezinde pansiyon ve restaurant hizmetleri  de verilmektedir. Antalya kıyılarına sadece 1 saat uzaklıktaki Saklıkent, misafirlerine bir saat içerisinde hem kış, hem de mavi bayraklı eşsiz  güzellikteki deniziyle yaz sporlarını doya doya yapabileceği eşsiz coğrafyayı cömertçe sunmaktadır.
Motelinin yanında yenilenmiş 200 kişilik şömineli salonuyla damak zevkinize hizmet edecek kalitede restaurant ve bar; gece disco ve çeşitli animasyonları ile kayakseverlerin hizmetindedir. Sıcak veya soğuk içkinizi yudumlarken, eşsiz doğa manzarası içinde günün yorgunluğunu atıp, sıcak sohbetler ve dostluklar kurabilmeniz için.
The Lodge Restaurant; 200 kişilik salonuyla, zengin yiyecek içecek menüleriyle damak keyfinize hitap edecek

Antalya Saklıkent Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir? Ulaşım Nasıldır?
Antalya çıkışından sonra 11 km. yol bitiminde çam ağaçları arasından  geçen çok güzel manzaralı yolla ulaşılan Saklıkent Yaylası, ağaç yetiştirme  sınırı üzerindedir.

Antalya Saklıkent Kayak Merkezi hakkında Yorumlar
arkadaşlar eğer antalyada iseniz ve board yapma planınız varsa acilen saklıkent’e çıkın derim. Harika bi kar + pist + hava üçlüsü var geçen haftadan beri. 3 gündür ordaydım, yrn tekrar çıkmayı planlıyorum. çok güzel bi kar yağdı, pist board için en elverişli konumunda. hatta eğer pro iseniz tübitak’ın yanına tırmanır ordan çanağa girer bolkarı tadarsınız. ve tüm bunları yaparken tüm gün boyunca güneş cildinizi bronzlaştırır.
Ulaşım için 5M Migros’un karşısındaki Lunapark’ın önünden her sabah saat 09:00′da servis kalkıyo
Saklıkent’e küçüklüğümden beri giderim bu seneye kadar donanım bakımından yetersizdi fakat bu sezon kendini aştı diyebilirim. diğer kayak merkezlerine nazaran sakin, çok kalabalık olmayan ve samimi bir ortama sahiptir. yurt dışındaki kayak merkezlerini anımsatan çok şirin bir kasabasıda vardır. gerçekten bir kez olsun orayı görmenizi ve kayak zevkini birde orada tatmanızı tavsiye ederim
2004 aralık ayında faaliyetine başlayan 1400 metre uzunluğunda 1900m’den başlayıp 2400m’ye çıkan saatte 800 kişi taşıma kapasiteli yeni bir adet TELESIEJ,komple revizyonu yapılmış iki adet TELESKI,yeni bir BABYLIFT ve bir SNOWTUBING LIFT’i spor sevenlerin hizmetine girmiştir. 2003 aralık başında yeni iki adet pist hazırlama makinası hizmete girmiştir:Bu makinalar 85.000m2/h kapasiteli olup bir tanesi kendini çok dik meyillerde çekebilen vinç sistemine sahiptir.Ayrıca pistlerde çok ciddi kaya ve taş temizliği yapılmış,yeni sekiz adet pist oluşturulmuştur.

Ben de bir kere gitme olanagi buldum ve cok begendigim soylenemez. Kar alt taraflarda baya az ve teleskileri snowboard icin cok kotu. Bir tane rampa vardi gittigim zaman ilgimi ceken tek sey o oldu. Rampa da guzeldi rahat 2 metre atlatiordu.



İlgili Aramalar: Antalya Saklıkent , saklıkent nerede , Antalya saklıkent gezi , antalya saklı kent gezi yapmak , antalya saklıkent kayak , kayak antalya , antalyada kayak , antalyada kayak tesisleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü