Gaziantep - Erikçe Park Orman - Erikçe Piknik Alanı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Erikçe Kent Orman alanında yaptığı çevre düzenlemesi çalışmalarıyla 170 Bin metrekarelik sahayı piknik ve eğlence alanı olarak vatandaşın kullanımına sunuyor.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Başpınar Bölge Trafik arkasında 2009 yılında 18 Bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen Erikçe Park Orman sosyal donatı alanı, 2010 yılı Temmuz ayında başlayan çevre düzenlemesi, uygulamaları, yürüme yolları, seyir teras çalışmaları ile toplamda 300 Bin metrekareye çıkarıldı.
100 mangal ve 170 pergola, engellilerin de kullanabilecekleri 8 tuvalet ile 20 ayrı noktada tezgâhlı lavabo, 2 büfe, 1 mescidin yer aldığı çalışma kapsamında ayrıca çevre düzenlemesi yapılmış 140 Bin metrekarelik alan, yürüme yolu, araç parkı, seyir terasları da Erikçe Kent Ormanda vatandaşların hizmetine sunuluyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey yaptığı açıklamada, 'Gaziantep her geçen gün gelişiyor, güzelleşiyor. Çocuklarımız için birbirinden güzel oyun gruplarının yanı sıra ailelerin hafta sonlarını hoşça geçirebilmelerine ve piknik yapmalarına olanak veren mekânlar hazırlamaya devam ediyoruz.
Geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız Erikçe Kent Ormana vatandaşlarımızın gösterdikleri yoğun ilgi bu alanı daha geniş kitleye hitap edecek şekilde düzenlememizi kaçınılmaz hale getirdi. Daha önce 18 Bin metrekare olan piknik alanını 170 Bin metrekareye çıkardık” dedi.
Erikçe Kent Ormanı gizli bir bahçeye benzeten Başkan Güzelbey, “Burası diğer şehirlerde olduğu gibi saklı bahçe, gizli bahçe örneklerinden birisi oldu. 2010 Aralık ayında bitirmeyi hedeflediğimiz Erikçe Kent Ormanın yeni halini görmek üzere tüm hemşerilerimizi bu güzel mekâna davet ediyorum” dedi.





İlgili Aramalar:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü