Karagöl İzmir Piknik ve Kamp Alanı | İzmir Kamp Alanları

Tantalos efsanesinde adı geçen Karagöl Yamanlar dağı üzerinde bulunur. 35 dekarlık su yüzeyine sahip olan bu göl tektonik yer hareketleri sonucu meydana gelmiştir. Küçük, dairesel ve güzel manzaralı gölün etrafı çam ormanları ile kaplıdır. Doğa ve yürüyüş sevenler için ideal bir yerdir. 

İzmir  ili Karşıyaka ilçesine 27 km uzaklıktadır. İzmir-Manisa yolunun Sabuncubeli mevkiinde 13 km orman yolu ile ve Menemen–Muradiye  karayolunun Emiralem mevkiinden  de 13 km  orman yolu ile ulaşmak mümkündür. Dinlenme yerindeki heyelan gölünün meydana getirdiği su yüzeyi, ibreli ve yapraklılardan oluşan bitki örtüsü ve jeomorfolojik özellikleri ile ilginç, doğal bir peyzaj oluşturmaktadır. Piknik alanı 13 Ha lık bir alanı kapsamaktadır.  Göl yüzeyi35 dekarlık alanı teşkil etmektedir.  



Saha  447.5 ha büyüklüğündeki Muhafaza Ormanı içindedir. Kuzeyi ve batısını Devlet ormanı güneyi ve doğusunu ise Devlet karayolu oluşturmaktadır. Yamanlar dağında  810 m rakımda bulunan krater gölünün çevresindeki hakim bitki örtüsünü kızılçamlar oluşturmakta, karaçamlar karışıma münferit olarak  katılmaktadır. Göl ve dere kenarlarında çınar ve söğüt ağaçları yer almaktadır. Alt tabakayı  Ahlat ve Yabani Erik gibi ağaççıkların, yabangülü ve böğürtlen gibi çalıların, eğrelti ve çayır otları ile sarmaşıkların oluşturduğu bir bitki örtüsüne sahiptir. 


Karagöl OİDY ne 27 km’lik 0 metre rakımdan 810 m rakıma yükselerek çıkan bir asfalt yol ile ulaşılmaktadır. Sahada Kır gazinosu, büfe,  WC, otopark, piknik üniteleri bulunmaktadır. Su ve elektrik vardır. Saha dış şartlara açık olduğundan yağışlı ve karlı günleri çoktur. Eşsiz kar manzarasıyla ziyaretçilerce  kışın da rağbet görmektedir. Ziyaretçi kapasitesi 2000 kişi/gün dür. 




Karagöl Nasıl Bir Yer ? 
Karagöl şehirden uzak huzur dolu, sakin, muhteşem atmosferi ve iki dağın eteğinde bulunan gölü ile her yerde masa ve sandalyeleri olan bilgisayarınız ile rahat oturabileceğiniz,  ayrıca wifi ve her yerinde elektrik kullanabileceğiniz içerisinde prizler olan küçük trafoları bulunan bir yer.

Ücretler Nasıl ? 
Bu güzel yer malesefki beraberinde biraz maliyet getiriyor.Kişi başı 6 tl ye buraya girebiliyor yada çok fazla kişiyseniz 18 TL ye araba ile giriş imkanı bulunuyor.Eğer biz 2 kişi geldik 18 vermeyelim derseniz aracı dışarıya parkedip 12 tl ye 2 kişi giriş yapabiliyorsunuz.

Toplu olarak giriş yapmak isteyenler için  daha uygun maliyetler sunacak şekilde mevcut otobüs tarifeleri de mevcut.




Yanımıza Ne Almalı
Burada çok fazla yiyecek içecek alma şansınız malesef ki bulunmuyor.Gelirken yanınızda yiyecek içecek getirirseniz burada tüm gün rahat bir çalışma ortamı sağlayabilirsiniz.




İletişim Bilgileri 
Adres : Yamanlar Dağı / Karşıyaka/ İzmir
Telefon : +(90) 232 376 10 10 
GSM 1 : +(90) 534 463 35 58 
GSM 2 : +(90) 357 835 01 08 
Web Adresi: http://www.karagol.gen.tr/ 

GPS Koordinatları 
1) 38°33'24.7"N 27°12'56.6"E 
2) 38.556873, 27.215721 



İlgili Aramalar: karagöl, karagöl nerede, karagöl kamp, karagöl piknik, izmir karagöl, 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü