İzmir Balçova Teleferik ve Piknik


İzmirlilerin, Balçova'ya her kalkan belediye otobüsleri ile günün her saatinde ulaşabilecekleri bir piknik alanı. Teleferik ile üç dakika süren ve enfes bir İzmir manzarasının eşlik ettiği yolculuk ile tepedeki tesislere ulaşılır.

Dileyen et marketten alışveriş yapıp kendin pişir-kendin ye bölümünden yararlanabilir, isteyen de restoranlarda yemeğini yiyebilir. Temiz havada, İzmir manzarasına hakim dinlenme tesislerinde ailenizle birlikte piknik yapabilirsiniz.

İzmir'in Balçova ilçesinde yer alan Teleferik Tesisleri doyumsuz manzarasıyla gelenleri büyülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce hizmet verilecek.



BALÇOVA TELEFERİK NE KADAR?

Balçova'da tadilatın ardından hizmete açılan teleferik hattının iniş-çıkış ücreti 6 Lira olarak belirlendi. Yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye.


HAFTANIN ALTI GÜNÜ HİZMET VERECEK

AB standartlarına uygun olarak tasarlanarak İzmir’e tekrar kazandırılan tesiste, saatte bin 200 yolcu taşınabiliyor. 20 adet 8’er kişilik kabinler ile yapılan yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye sürüyor. Teleferik sistemi, istasyonlar ve mesire alanı düzenlemesinin toplam maliyeti 15.5 milyon TL olarak gerçekleşti. 5 yaş ve altındaki çocuklar için ücretsiz, iniş-çıkış ücreti 6 TL olan tesislere gelenlerin İzmir’in eşsiz körfez manzarasını kuş bakışı görebilmesi için, kabinlerden indikten sonraki giriş bölümünde seyir terası oluşturuldu. Bu bölgeye dürbün yerleştirilerek manzaranın daha net görülmesi sağlandı. Ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için tesis içinde farklı noktalara alışveriş merkezleri kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi teleferik tesisleri, pazartesi günleri dışında haftanın 6 günü hizmet veriyor.




İlgili Aramalar: balçova teleferik, teleferik izmir, izmir teleferik, 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü