Kayseri Erciyes Kayak

Her düzeydeki kayakçıya hitap edebilecek pist çeşitliliğini sunabilmesi, yapay kar üretimi için gerekli su rezervinin bulunması ve havalimanına 25 dakikalık erişim mesafesinde olması Erciyes Kış Sporları Merkezi’nin güçlü yanları olarak sayılabilir.




Orta Anadolu’nun en yüksek doruğu olan Erciyes Dağı (3916 m.) Kayseri ilinin 25 km. güneyinde yükselir. Sönmüş bir volkan olan dağın yüksek kısımları yılın her mevsiminde kalıcı karlarla örtülüdür.


 Dağın kuzeyinde ise bir km. uzunlukta bir dağ buzulu mevcuttur. Kayak Merkezi Dağın kuzey yamaçlarında yeralan Tekir Yaylası üzerindedir. Erciyes, Kayak Merkezi olmanın dışında, dağcılık sporu açısından ülkenin önemli dağlarından biridir.


Nasıl Gidilir? 

Erciyes Turizm Merkezi Kayseri Erkilet havalimanına sadece 27 km. uzaklıktadır. Havalimanından taksi ile kolaylıkla ulaşım sağlanacağı gibi, şehir merkezinden de düzenli olarak Erciyes''e minibüs seferleri yapılmaktadır. Kayseri konum olarak Anadolu''nun tam ortasında ve Kapadokya bölgesine sadece 70 Km uzaklıktadır. Kayseri''den İstanbul günlük 11 adet tarifeli uçak seferi olduğu gibi Kayseri-İzmir ve Kayseri-Ankara arasında uçak seferleri mevcuttur.



Erciyes - Şehir Merkezi : 20dk

Erciyes - Havalimanı : 35dk

Erciyes - Kapadokya : 60dk

Kayseri - Kapadokya : 45dk



İlgili Aramalar: Erciyes kayak, erciyes kayak turizmi, erciyes kış turizmi, kayseri erciyes kış turizmi,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü