Kilis Oruk Yemeği | Yemeden Dönme

Kilis mutfağı kendine özgü lezzetleriyle zengin mutfak kültürüne sahip olan bir ilimizdir. Türk mutfağının özelliklerini taşımasının yanı sıra Halep mutfağı özelliklerini de yansıtır.

Kilis yöresel yemeklerinde baharatlı ve etli yemekler olduğu gibi zeytinyağlılar da Kilis mutfağının vazgeçilmezlerindendir.




Oruk tarifi Bölgeden bölgeye kişiden kişiye içli köfte tarifleri değişiyor. Oruk’un yapımı içli köfteye benziyor ancak oruk biraz daha farklı. En önemli özelliği ise etinin dövülmüş etten olması…

 Oruk malzemeleri 

-3 bardak köftelik bulgur
-1 kg makinede 4 kez çekilmiş et
-1 adet soğan
-1 adet sarımsak
-2 yemek kaşığı nane, yeterince tuz ve karabiber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü