Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Yerköprü Şelalesi Konya'nın Hadim İlçesi'ndedir. Şelaleye Konya'dan Karaman istikametine giderken sağ tarafta bulunan Güneysınır ilçesi tabelası görülmektedir. Güneysınır ilçesini geçtikten sonra Gürağaç kasabasını da geçip sol taraftaki küçük tabelayı atlamadan şelaleye doğru dönülür.

Habiller köyünü geçtikten sonra 7 veya 8 kilometre sonra karşınıza 20 metre yüksekliktek aşağı akıp Akdeniz'e doğru akan büyük bir şelale gelir.



EŞSİZ GÜZELLİKTE

Yer köprü Şelalesi, eşsiz doğal güzelliğiyle istisnasız herkesi büyüleyebilecek muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Özellikle Haziran ayı, bu şelaleyi gezmek için en ideal aydır. Bu ayda özellikle zakkumların muhteşem renk cümbüşüne bir çok ağacın çiçekleri de eklenince, şelale tam bir doğa harikası haline gelmektedir.


DOĞAL KÖPRÜ BULUNMAKTA

Yer Köprü şelalesi, oluşum olarak, eski Göksu yatağı üzerindedir. Göksu Irmağı, burada yaklaşık 30 metre tabana dalmakta, nehrin üzerinde doğal bir köprü bulunmaktadır. Bu köprü şeklindeki yerin etrafı çok yüksek ve kayalarla çevrili olmasına rağmen, köprü kısmı oldukça düz ve çok sayıda bitkiyle adeta bir bahçe gibidir.



Nehrin 30 metre kadar üstündeki bu köprüde, kayaların dibinden çıkan suyun, nehrin tabana daldığı tünelin çıkışına üstten dökülmesiyle şelale oluşmaktadır. Dolayısıyla şelaleyi oluşturan su, nehirden değil, bu köprü üzerindeki kaynaktan gelmektedir. Dolayısıyla kaynağın suyu yıl boyunca aynı kaldığı için, köprü üzerindeki bitki örtüsüne hiç bir zarar gelmemektedir.




İlgili Aramalar: Yer köprü şelalesi, yerköprü, yerköprü şelalesi hadim, konya şelaleri, konyada nereleri gezmeli, konyada gezilecek yerler,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü

Tyche Heykeli