Kocaeli, Kartepe Kayak

İstanbul’a sadece 115 km uzaklıkta bulunan Kartepe doğası, pistleri, modern teleferik ve telesiyej sistemleriyle dikkat çekiyor.

Yapay kar sistemlerini de bünyesinde bulunduran merkez İstanbul’a yakın kış tatili arayanlar için güçlü bir alternatif olabilir.



İdeal kar kalınlığına ulaşıldığında ve özellikle sömestr tatillerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle dolup taşan Kartepe, Kış sporlarının tadını çıkarmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası. Kartepe pistleri kış sporlarına elverişli yapısıyla her yaştan kayak tutkununu ağırlıyor.



Kartepe’de 4 lift 3 telesiyej 1 teleski mevcut olup pist uzunlukları 400 m ile 3500 m arasında değişiyor. Kuzeybatı yönünden esen ve yoğun yağış getiren Karayel sayesinde Kartepe’nin 1100 metre üstündeki yerlere yoğun kar yağışı ulaşıyor. Bu da kayakçılar için uygun ortamı hazırlıyor. Yakın şehirlerden binlerce kişi her yıl kış sezonunda tesisleri dolduruyor. Kartepe pisti kayak tutkunlarıyla daha da güzelleşiyor.


Kartepe Kayak Pistleri Kar Kalınlığı


Kartepe Kayak Merkezi 1650 metre yükseklikte kurulmuştur ve kar kalınlığı normal şartlarda 80- 200 cm arasında değişiyor. Bölgeye gelmek için en uygun zaman Aralık ve Şubat aylarıdır. Kartepe kayak pistleri bu aylarda mükemmel bir görüntüye kavuşur. Kartepe kayak pisti için telesiyejler gün boyu hizmet verir.


Kayak Ders Ücretleri


Kartepe kayak pistleri öncesinde ders alarak kayağa ne kadar yetenekli olduğunuzu görebilirsiniz. Kartepe kayak pisti ders saati ücreti 70 – 100 TL arasında değişebiliyor. Eğitmenler temek kayak eğitimi veriyorlar, duruş ve malzeme kullanma bilgilerini veriyor, uygulama yapıyorlar. Konuklar kayak malzemelerini tesislerden karşılayabiliyorlar.

Kartepe Kayak Pistleri


Kayak merkezi, Kocaeli’nin hemen çıkışında yer alıyor. Bursa, Ankara ve İstanbul üçgeninde yer alan bölgede Maşukiye’den sonra tabelaları takip edince Kartepe kayak merkezine ulaşabilirsiniz. Konuklar 17 kilometre Kartepe pisti zirve yolculuğu yaparak muhteşem manzaraların kendilerine eşlik etmesini sağlayabilirler.

Kartepe kayak pistleri her seviyeden kayakçı için hazırlanmıştır. 3200 metrede bile kayak yapma olanağınız vardır. Geyikalanı Tepesi, Kartepe ve Karlık Tepe olarak ayrılan kayak pistlerinde kış sporlarından dilediğinizi deneyebilirsiniz.


Kartepe Pistlerinin Özellikleri – İster Amatör İster Profesyonel!


Kartepe pistleri her seviyeden kayakçı için ideal özelliklere sahip. Diğer kış turizm bölgelerinden farklı olarak deniz ve göl manzarasına sahip olan Kartepe, Sapanca Gölü’nü ve İzmit Körfezi’ni tepeden görüyor. 3 milyon 500 bin metrekare alan üzerine kurulan kayak merkezinde Türkiye’nin en büyük pistleri yer alıyor. Kartepe kayak pistleri konuklarının beklentilerini karşılıyor.

Kayak yapmak için Geyikalanı, Kürekdağı, Kartepe arasında kalan Kadıkonağı kullanılıyor. Doğal şartları diğer bölgelere göre daha elverişli olan Kartepe’de amatör ve profesyoneller için ayrı kayak pistleri organize edilmiş. Kar yağmayan zamanlarda ise suni kar yöntemi ile bu soruna çözüm bulunmuştur.

Kartepe kayak pistleri:


Çok Kolay Pist (Yeşil) : 1 adet

Kolay Pist (Mavi) : 4 adet

Orta Zor Pist (Kırmızı ) : 5 adet

Çok Zor Pist (Siyah) : 2 adet

Mekanik Tesis Sayısı : 4

Kadı Konağı Telesiyej : 400 m

Geyik Alan Telesiyej : 1125 m

Karlık Tepe Telesiyej : 550 m ( Biri hız parkuru toplam 3 pistten kayma imkanı)

Kartepe Telesiyej : 1200 m (3 kişilik mini gondol) (3,5 km kesintisiz kayak imkanı)

Kartepe Lift Uzunlukları

Kartepe Telesiyej 1020 m

Geyik Alan Telsiyej 1050 m

Karlık Tepe Teleski 450 m

Kadı Konağı Telesiyej 350 m

Kartepe kayak pisti liftlerinin açılış saati 08:50, kapanış hava kararma saatidir. (17:00)
Sadece ders alanlara ayrılmış olan Temel Eğitim Alanı ve Özel Baby-Lift mevcuttur.
Snowboardçulara özel Snow-Park vardır. Burada snowboard hocaları eğitim vermektedir.
Alpin, snowboard ve cross country gibi kayak türlerinin yapılmasına olanak tanıyan Kartepe kayak pistleri sayesinde kış mevsimine doyacaksınız. Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri arasında yer alan bölgede lüks otellerde kalırken kayak pistlerine rahatlıkla ulaşabileceksiniz. Fırsatları kaçırmayın!


 İlgili Aramalar: Kartepe, Kocaeli Kartepe, Kartepe kayak, kocaeli kayak, kocaeli kış turizmi, kartepe kayak pisti, kartepe kayak tesisleri,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü