Uludağ kayak turizmi

Uludağ’ da ortalama 4 ay süre ile kış sporları yapılabilmektedir.

Kayak için uygun zaman 20 Aralık - 20 Mart tarihleri arasındaki dönemdir. Kayak dışında snowboard, big foot, buz pateni, kar motosikleti aktiviteleri yapılabilmektedir. Uludağ yaz mevsiminde de kampçılık, dağcılık, trekking, piknik rekreasyon eylemlerine açıktır.



Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, yenilenen tesisleri, kayak pistleri ve çeşitli aktiviteleriyle yarım asırdır tatilciler için cazibesini devam ettiriyor.


 I. Gelişim ( Oteller ) Bölgesinde özel sektöre ait 18 adet turizm tesisi; kamuya ait 12 adet tesis, II. Gelişim Bölgesinde ise; özel sektöre ait 4 adet turizm tesisi hizmet vermektedir. Ayrıca Kirazlıyayla’da kamuya ait 2 tesis bulunmaktadır.



Oteller Bölgesinde kayak turizmine hizmet veren 22 adet mekanik tesis (teleski-telesiyej) mevcuttur.

Milli Parkta bulunan turizm ve kamu tesisleri daha çok kış turizmine yönelik hizmet vermektedir. Uludağ hiç kuşkusuz Türkiye’nin en gözde kayak merkezi.



Yatak kapasitesi ve tesis imkanları göz önüne alındığında ülkemizin en büyük ikinci kış sporları merkezi olan Uludağ’ın en önemli avantajı hiç kuşkusuz konumu. Uludağ kayak merkezi Alp ve Kuzey disiplini ile “Tur kayağı” ve “Helikopterli kayak” için tercih edilebilecek en doğru merkezlerden bir tanesi.



 Bunların yanı sıra Uludağ, renkli gece hayatı ve kışın kısa kaçamaklar yapmak isteyenlerin gözdesi olmasıyla ün kazanmış durumda.

NASIL GİDİLİR?



İlgili Aramalar: Uludağ, uludağ kayak, uludağ tepe, uludağ kayak tatili, uludağ kış tatili, uludağ balayı, uludağ balayı tatili,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü