Datça Knidos | Antik kent

Datça'ya uzak bir kısımda da olsa Knidos'u görmeden dönmeyin.


Knidos antik çağın en önemli ticaret, sanat ve kültür kentlerinden birisi. Demokrasinin ilk örneklerinin yaşandığı, çağının modern kenti.



Her ne kadar datçaya uzak olan bir yer olsada Knidos, Akdeniz ile Ege'nin sınırında olmak tarihi şehri hissetmek ve tam sınırdaki o eşsiz manzara için kesinlikle zaman tanınmaması gereken güzellikte bir yer. Özellikle akşam güneşin batışını Knidos'da izlemek ayrıca bir güzellik katıyor.



Ören yerine müze kart ile giriliyor. Knidos'a geldiğiniz de buradan da temin edebilirsiniz. Gitmeden önce saatlerinizi kontrol ederek gitmelisiniz.



KNİDOS'A NASIL GİDİLİR?


Knidos Datça Merkezine 38 km uzaklıkta olup kendi arabalarınızla veya Palamutbükü minübüsleri ile gidip dönebilirsiniz, Marmaris’ten gelişte Datça’ya 2 km kala Reşadiye mahallesine geldiğinizde, Resadiye Kazım Yımaz ilkögretim okulunu geçer geçmez bir kavşağa gelirsiniz, buradaki levhalar size Knidos yönünü gösterecektir, karşınıza çıkan fırının yanından. sağa saparsanız Karaköy, mesudiye , Palamutbükü ve Knidos istikametine giden yola girersiniz. Bir km kadar gidince yol ikiye ayrılır sağ tarafa giderseniz feribotun kalktığı Karaköy’e (körmen) gidersiniz. Bu kavşaklarda gerekli tabelalar bulunuyor. Biz sola gidiyoruz.. Bir müddet gidince yol ikiye ayrılır, sol taraf Mesudiye tarafına gider, Biz yol ayrımından sağa sapıyoruz , rampa bir yolu geçiyoruz, yol üstünde yolumuza ilk çıkan yerleşim Sındı Zeytincik mahallesi, daha sonra Yaka , Çeşmeköy arazileri, ardından Yazıköy’ ü geçiyorsunuz .Yazıköy’ü geçerken Akdeniz mimarisindeki taş evlerden ve daracık sokaklardan geçiyorsunuz . Yazı köyden 7-8 km kadar sonra Knidos geliyor.

Diğer bir ulaşım ise datçadan tekne turlarıyla knidos'a ulaşım sağlayabilirsiniz.
İlgili Aramalar: Datça, datçada gezilecek yerler, datça tatili knidos, datça antik yerler, datça antik kent, knidos antik kent, knidosa nasıl gidilir?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü