Bodrum Yalıkavak | Gezilecek yerler


Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı mahalle olan Yalıkavak, denizi ve gelişmiş turizm altyapısıyla her yıl binlerce turiste kapılarını açıyor.

Eşsiz manzarasıyla kendisini büyüleyen Yalıkavak Bodrum'a sadece 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Aracınızla Yalıkavak'a gelirken sizi sıra halinde bulunan yel değirmenleri ve doyumsuz manzara karşılayacak



Türkiye'nin en önemli turizm beldelerinden olan Yalıkavak geçmişte en ünlü süngercilerinin topraklarında doğmasından dolayıda Süngerci Mahallesi olarakda anıldı. Koyları, gün doğumu ve günbatımı, yel değirmelenleri, ve her bütçeye hitap eden turizm tesisleri ile yerli ve yabancı turistlere hitap ediyor.



TERK EDİLMİŞ SANDİMA KÖYÜ
Yalıkavak tarihiyle de eski bir yerleşim merkezi olarak dikkat çekiyor. Sadece iki kişinin yaşadığı Sandima köyü Yalıkavak'a sadece 2 kilometre uzaklıkta yer alıyor . Partinapas Kayası'nın güney eteklerine kurulu bir Türkmen köyü olan Sandima'da şimdilerde sadece tek hane yaşıyor. Geçmişte hayvancılık ve zeytincilik yapılan yerleşim yeri şimdilerde terk edilmiş bir vaziyette duruyor. Yalıkavak'a gelen turistler buraya uğramadan gitmiyor.



YALIKAVAK'IN SEMBOLÜ YEL DEĞİRMENLERİ
Yazın tadını çıkaracağınız Yalıkavak'ta günbatımı manzarasını mutlaka izlemelisiniz. Özellikle Haziran ayında düzenlenen 'Yel Değirmeni Kültür ve Sanat Festivali'de ilginç etkinlikler düzenleniyor. Deve güreşlerinin de olduğu etkinlik binlerce kişi tarafından izleniyor.  Yalıkavak devamlı gürzgarlı olması sebebiyle Bodrum'da en iyi yel değirmenlerinin izlendiği yerdir. Yalıkavak'ın sembolu yel değirmenlerini fotoğraflamayı unutmayın



DENİZE GİRİLECEK YERLER
Yalıkavak'ta deniz kum güneşin tadını çıkarmak isterseniz sizi cezbedecek alanlar bulunmakta. Denizin temizliğiyle dikkat çeken Paşa, Ağaçbaşı, Tilkicik, Aratepe, Gökçebe, Kudür Paşa Limanı, Koyun Baba köyleri gibi alanlarda denize girebilirsiniz. Bölgedeki koylar, deniz-kum-güneş üçlüsünün keyfini çıkarabileceğğiniz alanlar.




RÜZGAR SÖRFÜ İÇİN İDEAL
Bodrum'daki rüzgar bölgede bulunan denizde rüzgar sörfüne de imkan sağlayabiliyor. Yat turizmi yapanların da vazgeçemeyeceği adres olan Yalıkavak Palmarina yat limanı sayısız tekneye ev sahiplği yapıyor.


SANATÇILAR SOKAĞI'NA GİDİN
Yalıkavak'ta gezilecek yerler deyince Sanatçılar Sokağı akıllara geliyor. Sahilde beyaz örtülü masaları ve mavi renkli sandalyeleriyle dikkat çeken restorantlarda yemeğinizi yerken günbatımını izleyebilirsiniz.

YALIKAVAK'A NASIL GİDİLİR?
Yalıkavak'a ulaşım için aşağıdaki navigasyonu kullanabilirsiniz.



Otobüsle geldiğiniz takdirde ise Bodrum Otogarı'ndan Yalıkavak dolmuşlarıyla ulaşım sağlayabilir, uçak seyahatlerinizde ise Milas Havaalanı'ndan servislerle  önce Bodrum Otogarı'na ardından da minibüslere binebilirsiniz. Özel araçla gelen misafirler, Bodrum girişinden Torba Kavşağı'na Yalıkavak tabalasını takip ederek yaklaşık yarım saatte ulaşım sağlayabilirsiniz.

İlgili aramalar: Yalıkavak, Yalıkavak'ta gezilecek yerler, Yalıkavak'ta nereleri gezmeli, Yalıkavak ne yenir, Bodrum Yalıkavak,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Konya Hadim Yerköprü Şelalesi

Sakarya Beş Köprü Justinyen Köprüsü